READING

POETI I DITËS – Xhevahir SPAHIU

POETI I DITËS – Xhevahir SPAHIU

 

 

 

 

APOTEOZË GRI

 

Qielli është gri

Toka është gri

Gri dhe puthja

 

Buka s’ka erë

Era s’ka erë

S’ka erë lulja

 

Ëndrra është gri

Gjaku është gri

Gri dhe zjarri

 

Molla s’ka erë

Uji s’ka erë

S’ka erë bari

 

Moti është gri

Shpirti është gri

Gri dhe kënga

 

Era pa erë

Buka pa bukë

Pa zemër zemra

 

Kur i sugjerova Xhevahirit të zgjidhte këtë poezi për një antologji, me entuziasmin e tij karakteristik, më tregoi për entuziasmin me të cilin i kishte folur dikur Rreshpja për të.

G. Krasniqi

 


RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.